woensdag 30 juni 2010

Igor, mascotte van het Kinderzwerfboek

Heel veel kinderen hebben heel veel boeken in de kast liggen, die daar een beetje niets liggen te doen. Jammer!!! Want er zijn ook kinderen die misschien meer zouden lezen als zij zo nu en dan eens een nieuw boek kregen. Vooral omdat niet alle kinderen ouders hebben die iedere week met nieuwe boeken thuis komen of tijd hebben om naar de bibliotheek te gaan. Eigenlijk best wel oneerlijk...
Juist daarom is het kinderzwerfboek uitgevonden. Kinderwattus???? Ja, het kinderzwerfboek. Heb je een paar boeken in de kast liggen die je niet meer leest, plak er dan een speciale kinderzwerfboek-sticker op en laat het boek zwerven. Gooi hem bijvoorbeeld in de brievenbus bij een huis waar ook kinderen wonen of leg hem op school, de sportkantine of bij de dokter in de wachtkamer. Een ander kind herkent dan het boek ( "hé, dat is een kinderzwerfboek!"), neemt het mee naar huis en laat het daarna weer zwerven.

Is dat geen geweldige uitvinding?!?

Gelukkig vinden veel mensen dit wel. Bedijven als IBM, gemeente Leerdam, Kringloop Leerdam werken allemaal mee aan de actie. Ieder op zijn of haar manier: door geld, boeken of aandacht te geven.

Nog meer goed nieuws voor jou. Igor Krulsnor is de mascotte van het kinderzwerfboek. Kom je naar de Grote Goochelshow, dan krijg je gelijk een paar stickers en boekenleggers van mij, die neem ik mee, zodat je gelijk meegebrachte boeken kan laten zwerven. Natuurlijk mag je ze ook rustig thuis stickeren en nog even afscheid nemen van je boek.

Op http://www.kinderzwerfboek.nl/ kun je veel meer lezen over het kinderzwerfboek.
Igor samen met Jan Wezendonk, de directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het doel is dat het succes van het kinderzwerfboek, naast het leesgenot voor veel kinderen ook ten goede komt aan het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten